2012-11-12 15:51:06• hírek • Póti Orsolya

Átadták a Töndury-ösztöndíjakat

Hétfő délelőtt a Töndury-ösztöndíj átadására került sor a Református Gimnázium dísztermében. Az ösztöndíjat Tolnai István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület tanügyi tanácsosa nyújtotta át Szilágyi Éva igazgatónőnek.

A Szatmárnémeti Református Gimnáziumban a szociális ösztöndíj mellett különféle érdem-ösztöndíjakat is adnak át minden tanévben. Immár hatodik éve, hogy a gimnázium szép eredményeket elérő, példás magaviseletű diákjai ösztöndíjban is részesülnek.

Az 1200 euró összértékű támogatást Tolnai István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület tanügyi tanácsosa nyújtotta át Szilágyi Éva igazgatónőnek november 12-én, a gimnázium dísztermében. Ezt a díjat a gimnázium 48 diákja között fogják szétosztani, azaz az osztályok első három tanulói között.

A rendezvény keretében Tolnai néhány szóban bemutatta a Töndury Alapítványt és beszélt az ösztöndíjrendszerről is, amelynek a szatmárnémeti gimnáziumon kívül egy zilahi és egy nagyváradi iskola is tagja.

A tanácsos megkérte azokat a diákokat, akik ösztöndíjban részesülnek, írjanak néhány köszönő sort idegen nyelven az alapítványnak. Szó esett az alapítvány által szervezett gyűjtési akcióról is, amelynek keretében 27 millió forint gyűlt és ebből az összegből négy újonnan indult református óvoda részesült.

Ez a gyűjtési akció folytatódik, így az igazgatónő arra kérte fel a diákokat, hogy kevés összeggel támogassák a kárpát-medencei református magyar tanintézményeket.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: